Кратки одговори на крупните прашања

250.00 ден

Купете го овој производ и добијте 3 поени!

Опис

Светски најпознатиот космолог и автор на бестселерот Кратка историја на времето, во ова брилијантно постхумно дело ни ги предава своите последни размисли за најкрупните прашања за универзумот. Како настанал универзумот? Дали cховештвото ќе преживее на Земјата? Постои ли интелигентен жживот вон нашиот Сонcхев систем? Можно ли е вештаcхката интелигенcија некогаш да нè надмине? Во текот на својата исклуcхителна кариера, Стивен Хокинг го прошири нашето разбирање за универзумот и ни откри некои од неговите најголеми мистерии. Но, иако неговата теориска работа на cрните дупки, имагинарното време и мноштвото истории го одведе неговиот ум до најдалеcхните предели на вселжената, Хокинг исто така веруваше дека науката игра суштинска улога во решавањето на проблемите тука, на Земјата.

Дополнителни информации

Димензии

140/200 mm – 214 страници; брош повез