Кратка историја на времето

250.00 ден

Купете го овој производ и добијте 3 поени!

Опис

Извонредно дело од сферата на науката, од еден од величествените умови на нашето време, книгата на Стивен Хокинг истражува толку длабоки прашања како што се: како се создала вселжената- и што го овозможило тоа? Дали времето секогаш се движи нанапред? Дали универзумот е бескраен – или, пак, има граници? Дали има други димензии во вселжената? што ќе се случи кога се ќе заврши? Раскажана на јазик што сите можеме да го разбереме, Куса историја на времето навлегува во егзотичните сфери на црните дупки и кварковите, на антиматеријата и временските стрели, на големата експлозија и поголемиот Бог – каде што можностите се чудесни и неочекувани. Со возбудливи слики и длабока имагинација, Стивен Хокинг не доближува до врвните тајни на самата суштина на постанокот.

Дополнителни информации

Димензии

140/200 mm – 222 страници; брош повез