Хајди

250.00 ден

Купете го овој производ и добијте 3 поени!

Опис

Лектирно издание за 6то одделение.

 

– Јас не се викам госпоѓица – рече Хајди лутејќи се исто така како што до пред
малку се лутеше Себастијан. – Се викам Хајди.
Откако ќе остане без родители, тетка ѝ ја носи петгодишната Хајди на планина.
Таму ја остава на чување кај нејзиниот дедо, стар намуртен старец, кој веќе со
години живее осамено. Љубопитното, весело и непосредно девојче внесува
радост во животот на жителите на малечката планинска заедница. А кога тетка
ѝ со сила повторно ќе ја одвлече в град, Хајди ќе мора одново да се снаоѓа во
неочекуваните околности, цело време сонувајќи да се врати на сончевата цветна
ливада.
Романот „Хајди“, сместен во прекрасниот алпски пејзаж, раскажува за убавината
на природата, за благородноста и за добрината, љубовта и пријателството,
чијашто сила е толку голема што под негово влијание и навидум невозможното
станува реално.