Тајни на успешното учење

350.00 ден

Купете го овој производ и добијте 4 поени!

Опис

Во оваа книга ќе најдете објаснение зошто децата тешко се концентрираат и ќе разберете како да им помогнете. Едноставните тестови ќе ви помогнат да определите што се му пречи на вашето дете за ефектно да се концентрира во текот на учењето, кои способности се најдобро развиени кај него и како да се вежба помнењето. Книгата содржи конкретен план за дејствување за подобрување на ситуацијата. Мозокот на детето е совршено скроен за учењепотребно е само лесно да се поттикне за да научи да се служи со своите можности. Др.сц. Елена Комаровски, психолог од Санкт Петербург, своите практични совети наменети за родителите ги темели врз најновите резултати на научните истражувања од областите на педагогијата, психологијата и истражувањето на мозокот. Програмата што ја претставуваме во оваа книга не бара од вас вложување на натчовекови напори за да ви донесе многу. Научете го своето дете да учи!

Дополнителни информации

Димензии

140/250mm – 248 стр. ;брош повез