Тајните за супермеморија

189.00 ден

Купете го овој производ и добијте 2 поени!

Опис

Дали треба да си суперчовек за да имаш супермеморија? Секој од нас има бесконечна способност за паметење. Паметиме битни, но и многу небитни работи. Но, како да го запаметиме тоа што ни е најпотребно? Некогаш тоа се имиња на наши нови познајници, соработници, поголеми групи луѓе; често тоа се родендени, закажани состаноци и средби, атрактивни, интересни настани или концерти и претстави закажани за десетина дена; а некогаш, за да бидеме забавни во нашето друштво, сакаме да изведеме трикови со долги низи бројки. Зошто паметиме нешто што ни се случило пред 20 или 30 години, а не може да го запаметиме тоа што ни се случило претходниот ден? Дали се уште треба да се вадиме на нашата возраст ако нешто сме заборавиле или не? Одговорите на овие суштински прашања, како и принципите и методите со чијашто помош сите вие може да станете суперчовек со супермеморија, ќе ги откриете во оваа книга. Ајде заедно да ја откриеме големата тајна за нашата супермеморија!

Дополнителни информации

Димензии

130/200 mm-266страници ;брош повез