Проповедникот

270.00 ден

Купете го овој производ и добијте 3 поени!

Опис

Константин Ендру Талбот е фасцинантен говорник кој го шири евангелието на Исус Христос ширум Америка. Тој е проповедник кој верува дека ја спроведува Божјата волја за сите христијани да ги доведе пред Спасителот Исус и да им укаже на неговата љубој кон нив. Тој проповеда прво од подвижниот подиум на своето комбе, потоа во својот шатор, за на крајот да го сретне Џејк Рендл, тексашкиот мултимилионер кој ќе му изгради телевизиска црква. Но целите на доктор Талбот и на старецот Рендл не се поклопуваат. Едниот го љуби Бога, а другиот ги љуби парите и моќта. На едната страна е Проповедникот,и неговите верни пријатели, уверен во еднаквоста на сите луѓе, а на другата тексашкиот мултимилионер кој во црквата гледа само средство за натамошно зголемување на своето богатство и моќ. Судирот меѓу нив е неизбежен.

Дополнителни информации

Димензии

110/210 mm- 368 стр.