Момчето и кралот лав

60.00 ден

Купете го овој производ и добијте 1 поени!
Категории: ,

Опис

Едицијата „Децата го менуваат светот“ е составена од 7 сликовници што испраќаат силна порака до децата и имаат поучен карактер од аспект на развивање морални вредности, емпатија и алтруизам. Во секоја од овие сликовници децата ќе се запознаат со еден или повеќе ликови со посебни потреби, нивното секојдневие и како тие го гледаат светот. Овие сликовници ги препорачуваме на сите дечиња, а нивната цел е успешно да се надмине формирањето негативни стереотипи кон децата со попреченост, во насока на нивно вистинско почитување и прифаќање. Автор на приказните е д-р Горица Поповска Налевска, а илустратор Наташа Костовска.

Дополнителни информации

Димензии

158/158 mm-16 страници