Латинскиот Кварт

199.00 ден

Купете го овој производ и добијте 2 поени!

Опис

Самиот наслов, ЛАТИНСКИ КВАРТ, буди слики од најзагадочниот и најфасцинантен период од почетокот на XX век, кога Париз бил преплавен од познати писатели, уметници и интелектуалци. Во центарот на овој вител е Пабло Пикасо, таков каков што никогаш го немате сретнато – млад, смел и арогантен Шпанец, кој за само неколку години ќе го затресе светот на уметноста и ќе го смени нејзиниот тек отворајќи една нова димензија и поглед на свет и надминувајќи го тоа што дотогаш било традиционално и реализирано во делата на Матис, Сезан, Реноар, Моне – со што ќе ја постави уметноста на едно сосема ново ниво.
По него веќе ништо не е исто…

Дополнителни информации

Димензии

100/200mm – 224 страници; брош повез