Кира Естер

270.00 ден

Купете го овој производ и добијте 3 поени!

Опис

Необичниот живот на убавата и амбициозна Кира Естер, која емоциите ги покажува единствено кога се во прашање парите и работата, иако во нејзината душа врие од силни чувства, нè води низ Истанбул во ΧVІ век – рај на земјата, седиште на султанот, „Синот на Алах“, господар над војската и народот и над животот на илјадници луѓе кои работат за него. Додека ја следиме хероината, чии пријателки беа двете најмоќни султанки во историјата на Османското царство, пред нас ќе се отвори вратата на сарајот и харемот и, воопшто, целокупниот живот на блескавиот владетелски двор.

Дополнителни информации

Димензии

145/205mm – 372 страници; брош повез