Божикна песна во проза

126.00 ден

Купете го овој производ и добијте 1 поени!

Опис

Во оваа приказна се сретнуваме со стариот Скруџ, огорчен старец кој го очекува необично доживување за време на една волшебна вечер. На Бадниковата вечер, Скруџ го посетуваат неколку духови. Духот на Божикното минато, духот на Божикната сегашност и духот на Божикната иснина. Тие му укажуваат на Скруџ како неговото однесување влијание на тие околку него.

Божикна песна е едно од најпознатите дела на Чарлс Дикенс. Тој ја напишал оваа приказна во 1843 година. Во тоа време било обичај да се читаат приказни за духови на Божик.

Дополнителни информации

Димензии

129/200mm -117 страници; брош повез