Библиотека на душите

270.00 ден

Опис

Авантурата што почна со “Домот за необични деца на госпоѓица Перегрин” и продолжи во “Градот на чудовишта” доаѓа до возбудлива завршница со третиот роман “Библиотека на душите”. Книгата почнува со откритието на шеснаесетгодишниот Џејкоб за неговата нова необична способнот и наското се нурнува во историјата за да ги спаси своите необични пријатели од тврдината на чудаците. На ова авантуристичко патување, Џејкоб го придружуваат Ема Блум, девојката што создава оган со рацете, и Адисон Мекхенри, кучето што може да ги надушка изгубените деца.
Од модерниот, денешен Лондон до заплетканите улички на Ѓаволскиот крај, најозогласеното место во викторијанска Англија. Место во кое ќе се реши судбината на сите необични насекаде низ светот. Како и нејзините претходници, “Библиотека на душите” изобилува со возбудлива фантазија и со досега необјавени стари фотографии, кои создаваат едно уникатно читачко искуство.

Дополнителни информации

Димензии

145/205 mm -487 страници; брош повез