Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.

Политика за достава и рекламации

Политика за достава на производи

Топер ДОО има склучено договор за соработка со повеќе фирми за дистрибуција на пратки и пошта. Нарачаните производи ќе ви бидат доставени со испратница, a електронската фактура за извршеното плаќање ќе ја имате веќе добиено по електронска пошта. Купените производи ќе Ви бидат доставени до адресата која сте ја навеле како адреса за достава. Трошоците за достава се пресметуваат според одбраниот начин на плаќање, и во зависност од моментални акции или промоции на Топер ДОО. Динамиката на доставата ќе зависи од начинот на достава кој сте го избрале.

Достава во Македонија:

Вид на достава: Брза испорака / Карго Експрес
Цена на достава: 130 ден. со вклучен ДДВ
Рок на достава: најчесто 1-3 работни дена за цела Македонија*
*со новонастанатата ситуација поврзана со пандемијата на вирусот Ковид-19 рокот за достава може да се пролонгира до 7 дена како последица на зголемениот број на нарачки

Достава во странство:

Вид на достава: Пакет / Македонска Пошта 
Цена на достава: 1099 ден. со вклучен ДДВ 
Рок на достава: 2 до 5 седмици *
*Македонска пошта го одредува рокот и динамиката на достава на пратките. Доколку пратката не е доставена во временскиот период прикажан погоре, Ве молиме да не информирате на info@toper.mk

Вид на достава: Пакет / ЕМС Брза Пошта 
Цена на достава: 2499 ден. со вклучен ДДВ  
Рок на достава: 2 до 7 дена  

Трошоците за достава на нарачката ќе бидат јасно претставени, издвоени и лесно видливи во однос на цената на производот. Збирот на овие две цени (цена на производ и цена на услугата - достава) ќе биде исто така јасно истакнат и назначен.

Забелешка за пратките за странство: Примачот на пратката е увозник и мора да ги почитува сите закони и прописи на земјата на испорака. Нарачките, коишто се испраќаат во странство може да бидат предмет на увозни давачки, царини, даноци и такси од страна на земјата назначена за достава. Дополнителните трошоци за царинење ќе бидат на товар на примателот.

Политика за рекламација на производи

Топер ДОО обезбедува враќање на производи и средства единствено за производите кои се купени и платени од toper.mk под долу наведените услови:

  • Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура и испратница и истиот може да го замените со нов. Во овој случај, Ве молимe да не информирате за Вашето барање и да го доставите на адреса: Топер ДОО, ул. Страшо Пинџур бр.?? , 1000 Скопје.
  • Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе Ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот, со задршка на трошоците за банкарски провизии, пакување и дистрибуција .
  • Во случај кога ќе се забележи дека производот е користен, отпакуван (изваден од амбалажа) или е оштетен, но не од наша страна, тогаш износот на вратените средства ќе биде намален од 50- 80% од цената на чинење.

Топер ДОО има право да ја менува Политика за враќање на производи и парични средства. Сите ревизии или промени ќе стапат во сила веднаш со нивното објавување на веб страницата toper.mk. Нашата политика за Враќање на производ и парични средства, е достапна на нашата веб страницата. Ви препорачуваме при секоја посета на веб страницата да ги погледнете објавените измени од Политиката за рекламација на производи.

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce