Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Опкружени со психопати
Цена 399,00 ден
Категорија: Белетристика/популарна психологија Автор: Аилса Франк Димензии: 130/205mm – 251 страници; брош повез

Дали често налетувате на луѓе што секогаш имаат комплимент во ракавот и прават да се чувствувате добро? Шармантни, харизматични и манипулатори – психопатите се токму такви, и тоа е тоа што ги прави опасни...

***

Користејќи го истиот систем на класификација на однесувањето во четири бои, употребен и во меѓународниот бестселер Опкружени со идиоти, Томас Ериксон ги прикажува најчестите форми на контрола што ги користат психопатите за да влијаат на луѓето околу себе. Бидејќи со манипулација се среќаваме и кај личности што немаат психопатски карактеристики, авторот вклучува и практични техники што ќе ви помогнат да ги препознаете и да ги пресретнете скриените намери на таквите манипулатори.
***

Оваа книга ќе ви помогне да го разберете сопственото однесување и своите слабости, како и да проникнете во туѓите намери и стратегии. Ќе дознаете на кој начин можете да се спротивставите на влијанијата на манипулаторите, како на работното место, така и во социјалниот живот и во семејството.
Надмудрете ги психопатите и заштитете се себеси!

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce