Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Латинскиот Кварт
Цена 199,00 ден
Категорија: Белетристика/драма Автор: Гери Ван Хас Димензии: 100/200mm – 224 страници; брош повез

Самиот наслов, ЛАТИНСКИ КВАРТ, буди слики од најзагадочниот и најфасцинантен период од почетокот на XX век, кога Париз бил преплавен од познати писатели, уметници и интелектуалци. Во центарот на овој вител е Пабло Пикасо, таков каков што никогаш го немате сретнато - млад, смел и арогантен Шпанец, кој за само неколку години ќе го затресе светот на уметноста и ќе го смени нејзиниот тек отворајќи една нова димензија и поглед на свет и надминувајќи го тоа што дотогаш било традиционално и реализирано во делата на Матис, Сезан, Реноар, Моне - со што ќе ја постави уметноста на едно сосема ново ниво.
По него веќе ништо не е исто...

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce