Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Кратка историја на времето

Кратка историја на времето

Цена 250,00 ден
Категорија: Астрофизика Автор: Стивен Хокинг Димензии: 140/200 mm – 223 страници; брош повез

Извонредно дело од сферата на науката, од еден од величествените умови на нашето време, книгата на Стивен Хокинг истражува толку длабоки прашања како што се: како се создала вселената – и што го овозможило тоа? Дали времето секогаш се движи нанапред? Дали универзумот е бескраен – или, пак, има граници? Дали има други димензии во вселената? Што ќе се случи кога сè ќе заврши?
Раскажана на јазик што сите можеме да го разбереме, Куса историја на времето навлегува во егзотичните сфери на црните дупки и кварковите, на антиматеријата и „временските стрели“, на големата експлозија и поголемиот Бог – каде што можностите се чудесни и неочекувани. Со возбудливи слики и длабока имагинација, Стивен Хокинг нè доближува до врвните тајни на самата суштина на постанокот.

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce