Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Кира Естер
Цена ден 270,00
Категорија: Белетристика
Едиција:
Автор: Солмаз Камуран
Димензии: 145/205mm – 372 страници; брош повез

Необичниот живот на убавата и амбициозна Кира Естер, која емоциите ги покажува единствено кога се во прашање парите и работата, иако во нејзината душа врие од силни чувства, нè води низ Истанбул во ΧVІ век – рај на земјата, седиште на султанот, „Синот на Алах“, господар над војската и народот и над животот на илјадници луѓе кои работат за него. Додека ја следиме хероината, чии пријателки беа двете најмоќни султанки во историјата на Османското царство, пред нас ќе се отвори вратата на сарајот и харемот и, воопшто, целокупниот живот на блескавиот владетелски двор.

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce