Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Домот за необични деца на госпоѓица Перегрин

Домот за необични деца на госпоѓица Перегрин

Цена 270,00 ден
Категорија: Белетристика/фантазија Автор: Ренсом Ригс Димензии: 145/205 mm – 376 страници; брош повез

Мистериозен остров Напуштен дом за сираци Чудна збирка на многу необични фотографии. Сето тоа чека да биде откриено во Домот за необични деца на госпоѓицата Перегрин, незаборавен роман, кој ја меша фикцијата и фотографијата во едно возбудливо читателско доживување. Како што почнува нашата приказна, ужасната семејна трагедија на шеснаесетгодишниот Џејкоб го наведува на патување на далечен остров далеку од брегот на Велс каде што тој ги открива урнатините на распаднатиот Дом за необични деца на госпоѓицата Перегрин. Како што Џејкоб ги истражува напуштените спални соби и ходници, така станува јасно дека децата на госпоѓицата Перегрин биле нешто многу повеќе од необични. Тие, можеби, биле опасни. Тие, можеби, биле изолирани на напуштен остров со добра причина. И некако – невозможно како што изгледа – тие, можеби, се сѐ уште живи. Вртоглаво заплетканата фантазија во сенишно старите фотографии, Домот за необични деца на госпоѓицата Перегрин ќе им приреди задоволство на возрасните, на тинејџерите и на секој тој што ужива во авантурата на сенките.

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce